Bompenger er IKKE problemet - Liberalistene Oslo

Bompenger er IKKE problemet

Roald Ribe forklarer i Nettavisen hvorfor bompenger i seg selv ikke er et problem.

«Symptomet er bompenger, men opprinnelsen og årsaken er en stadig voksende offentlig sektor. Politikere lover bort stadig mer «gratis» tjenester og tilbud til deg og andre. Tenker man seg om så forstår de fleste at noen må betale for alt sammen, ingenting er gratis. Offentlig sektor skaper ikke overskudd, den forbruker overskudd. Det betyr at overskuddet som forbrukes der kommer fra næringsliv og arbeidstakere. I Norge er det veldig vanlig å tro at det er noen andre som må betale mesteparten av alt som er «gratis», og at man selv slipper billig unna. Det er et eventyr som alle voksne mennesker må slutte å lure seg selv til å tro på.»

Les innlegget her.